ΜΑΡΤΙΟΣ 2013

Κυριακή 3/3 στις 6:00 – 8:00 μ.μ. συναντιόμαστε, συζητάμε για τις εκδρομές μας στην Αθήνα και πιθανόν στην Πάτρα και προετοιμαζόμαστε για αστροπαρατήρηση του ανοιξιάτικου ουρανού. Εδώ το σχετικό Φ.Ε. ανοιξιάτικος ουρανός. Η πρόγνωση του καιρού λέει ότι θα υπάρχει αραιή συννεφιά, οπότε μάλλον θα μπορέσουμε να παρατηρήσουμε. Ντυθείτε ζεστά!

Δείτε στο επόμενο βίντεο ποια ουράνια σώματα εμφανίζονται στο νυχτερινό ουρανό του Μαρτίου. Καλή παρατήρηση!

Το Σαββατοκύριακο 9 και 10/3 δεν θα συναντηθούμε, καθώς θα υποστηρίξουμε τους συμμαθητές μας που θα παρουσιάσουν το πρόγραμμα αγωγής υγείας.

Αν μπορέσετε δείτε την επόμενη εκπομπή στη ΝΕΤ την Κυριακή.
Και τέλος, καλή εκδρομή τη Δευτέρα στην Αθήνα!!! Οι γονείς ας δουν το πρόγραμμα εκδρομής.


Πολύ ωραία περάσαμε στην εκδρομή μας!!! Θαυμάσιες και οι δύο παρουσιάσεις στο Αστεροσκοπείο, εντυπωσιακή η προβολή στο Πλανητάριο, τέλειος ο καιρός, άψογη η συνεργασία μαθητών και συνοδών. Κρίμα, όμως, που δεν είδαμε το μηχανισμό των Αντικυθήρων, λόγω της απεργίας. Να και μερικές φωτογραφίες από την εκδρομή. Επίσης ένα βιντεάκι.

Επίσης ανακοινώθηκαν τα θέματα της 3ης και τελικής φάσης του διαγωνισμού αστρονομίας στο Βόλο. 18os_Ipparxos_Gymnasio_me_lyseis.

Ετοιμαστείτε, εφ' όσον ο καιρός το επιτρέψει, να παρατηρήσετε στα δυτικά του ουρανού τον κομήτη pan – STARRS. Καλύτερες μέρες είναι η Τρίτη και Τετάρτη 12 και 13/3, την ώρα που δύει ο Ήλιος. Ο κομήτης θα βρίσκεται τότε στην κοντινότερη απόσταση από τον Ήλιο, άρα θα έχει τη μεγαλύτερη δυνατή ουρά, ενώ θα βρίσκεται δίπλα στο λεπτό μηνίσκο της νέας Σελήνης. Περισσότερα στο βίντεο της NASA.

Οι φίλοι μας από τον «Ωρίωνα» Πάτρας μας ενημέρωσαν ότι θα πραγματοποιήσουν αστροβραδιά για την παρατήρηση του κομήτη, αλλά και του Δία και της Σελήνης, το Σάββατο 23/3 στις 19:00 μ.μ. στο Φάρο στην Πάτρα.

Παιδιά, ελάτε την Κυριακή 24/3, 11:00 – 13:00, να προετοιμάσουμε την εκδήλωση της αστροβραδιάς για το τέλος Μαρτίου.

Το Σάββατο 30 Μαρτίου 2013 στις 18:15 μ.μ. στο 3ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση αστροβραδιάς – αστροπαρατήρησης. Σας περιμένουμε. Δείτε το πρόγραμμα σε αφίσα και το πρόγραμμα στο youTube.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου