ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2012

Την Κυριακή 2/12 στις 3 μ.μ. θα γίνει η επόμενη συνάντηση όλων των μελών της ομάδας. Θα κάνουμε ομαδικές δραστηριότητες ( ομαδικοτητα και ποια υποομάδα θα απαντήσει περισσότερους γριφους ) και στη συνέχεια κάθε υποομάδα θα αναλάβει συγκεκριμένο έργο για μελέτη.

Γονείς και μαθητές δείτε τους στόχους και τη μεθοδολογία του προγράμματος, καθώς επίσης τις υποομάδες μελέτης στο αρχείο  στόχοι και μεθοδολογία προγράμματος.


Δείτε στο επόμενο βίντεο ποια ουράνια σώματα εμφανίζονται εντυπωσιακά στο νυχτερινό ουρανό του φετινού Δεκέμβρη. Καλή παρατήρηση!

Ανακοινώθηκαν τα θέματα της 1ης φάσης του Πανελλήνιου Μαθητικού  Διαγωνισμού Αστρονομίας. Δείτε εδώ το σχετικό αρχείο με τα θέματα και οδηγίες 18os_Eydoxos_2013_Gymnasio 1η φάση ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.astronomos.gr/ .

Επόμενη συνάντηση την Κυριακή 9/12 στις 3μ.μ. Θα ασχοληθούμε με όλους τους διαγωνισμούς, δηλαδή Οδυσσέας, Κασσίνι, 18ος πανελλήνιος αστρονομίας, καθώς και με την εκδήλωση που ετοιμάζουμε για τα Χριστούγεννα.

8. Την Κυριακή 16/12 ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ. Να ασχοληθείτε με την απάντηση των θεμάτων της 1ης φάσης του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Αστρονομίας. ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!!!!!

  Την Παρασκευή 21/12/2012 πραγματοποιήθηκε στο 3ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου εκδήλωση – παρουσίαση με θέμα «Το άστρο των Χριστουγέννων», από την ομάδα αστρονομίας του σχολείου, βασισμένη στην αντίστοιχη παράσταση του Ευγενίδειου Πλανητάριου. Δείτε την παρουσίαση σε μορφή pps και το κείμενο που διαβάστηκε για το άστρο χριστουγέννων. Επίσης δείτε φωτογραφίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου