ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2013

ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ, ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. Οι ευχές μου συνοδεύονται από ένα καταπληκτικό βιντεάκι που δείχνει τη διάβαση του Δία πίσω από το δίσκο της Σελήνης το βράδυ της 25ης Δεκεμβρίου 2012.

Όσοι πήρατε μέρος στην 1η φάση του διαγωνισμού αστρονομίας, αλλά και όσοι δεν πήρατε μέρος, διαβάστε τις οδηγίες για 2η φάση του διαγωνισμού. ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ. Δείτε και τις νεες οδηγιες.


Δείτε στο επόμενο βίντεο ποια ουράνια σώματα εμφανίζονται εντυπωσιακά στο νυχτερινό ουρανό του Ιανουάριου. Καλή παρατήρηση!

Μετά τις διακοπές ξαναρχίζουμε τις συναντήσεις μας, την Κυριακή 13/1/2013 στις 5:30μ.μ. – 8:00 μ.μ. Θα συζητήσουμε για τη δεύτερη φάση του διαγωνισμού αστρονομίας, θα εμβαθύνουμε σε μερικά δύσκολα θέματα, όπως η φαινόμενη κίνηση του Ήλιου, η εκλειπτική, οι εποχές και η μετάπτωση (και ΦΕ)και θα ασχοληθούμε με την ουρανογραφία του χειμωνιάτικου ουρανού (και ΦΕ).

Την Κυριακή 20/1 κόψαμε τη βασιλόπιτά μας και η κα. Μητρούσια μας βοήθησε να κατανοήσουμε τους νόμους του Κέπλερ για την κίνηση των πλανητών.Το σχετικό ppt εδώ και το φύλλο εργασίας ΦΕ. Επίσης δείτε βίντεο και  φωτογραφίες.


Για την καλύτερη προετοιμασία σας για τη 2η φάση του πανελλήνιου διαγωνισμού αστρονομίας, θα κάνουμε έκτακτα μαθήματα με τα επόμενα θέματα: μετρηση Ερατοσθενη , με τον κ. Λυκογιάννη και ΦΕ , καθώς επίσης φάσεις Σελήνης – εκλείψεις Ηλίου και Σελήνης και ΦΕ. ΚΑΛΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!

Σάββατο 26/1/2013 έγινε η 2η φάση του πανελλήνιου μαθητικού διαγωνισμού αστρονομίας. Στο διαγωνισμό για τα Γυμνάσια συμμετείχαν 13 μαθητές του σχολείου μας, μέλη της ομάδας αστρονομίας. Συγχαρητήρια στους Λιώλη Αλέξανδρο, Λιώλη Φίλιππο, Μουχτούρη Κωνσταντίνα, Γιαννόπουλο Παναγιώτη, Πράπα Άνθια, Παπαευθυμίου Δήμητρα, Σπυροπούλου Ιωάννα, Πλούμη Γεώργιο και Κακογιάννη Γιώργο. Ιδιαίτερα συγχαρητήρια στους Αδαμόπουλο Χρήστο, Δημητρόπουλο Νικόλα, Γκαρμπουνώφ Αλέξανδρο και Ζαμπάρα Κωνσταντίνο, οι οποίοι δεν συμμετείχαν στην πρώτη φάση του διαγωνισμού, αλλά τόλμησαν να έρθουν στη δεύτερη. Μπράβο παιδιά και καλά αποτελέσματα!!! Τα θέματα και οι απαντήσεις στο 18os_Aristarxos_Gymnasio_me_lyseis.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου